Nové trendy v mezinárodní kontejnerové přepravě - Vencálková, Jana; Sato, Alexej, 1952-; Hinčica, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práce se zaměřuje na problematiku kontejnerové přepravy zboží mezi Asií a Evropou. První část se zabývá charakteristikou a smluvním zajištěním mezinárodní kontejnerové přepravy a jednotlivými dopravními obory. Druhá část se soustředí na současnou ekonomickou situaci evropského a asijského kontinentu, nejvýznamnější námořní přístavy a vzájemný obchod. Dále jsou zde analyzovány možnosti přepravy zboží z Asie do Evropy a současné trendy v kontejnerové přepravě.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses