Porovnání americké a české firemní kultury ve službách - Pecháčková, Monika; Müllerová, Františka, 1948-; Černý, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem této bakalářské práce je charakterizovat a porovnat firemní kulturu amerických společností, které působí v oblasti služeb. V práci se nejprve věnuji kulturním dimenzím Geerta Hofstedeho a Alfonse Trompenaarse a následně také znakům americké kultury. Poté definuji firemní kulturu, uvádím prvky typické pro americkou i českou podnikovou kulturu a základní pravidla etikety. Práce také obsahuje informace o rozdílném vyjednávacím a komunikačním stylu Čechů a Američanů. V poslední části je charakterizováno pracovní prostředí v ČR a USA, s důrazem na přístup zaměstnanců k zákazníkům, nadřízeným a kolegům, následované navrhovanými zlepšujícími opatřeními. Informace uvedné v poslední kapitole pocházejí převážně z mých osobních zkušeností.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses