Logistika v cateringu a aplikace HACCP - Štěpánek, Jindřich (2013)
Bakalářská práce popisuje logistické procesy v malé cateringové firmě a implementaci postupů vycházejících z principu HACCP (Systém analýzy kritických kontrolních bodů), který je doporučen pro provozovatele stravovacích zařízení. Certifikát HACCP je mezinárodně uznáván a může sloužit jako doplnění pro certifikaci o zavedení managementu kvality řady ISO 9000. Práce nepopisuje zavedení plného systému HACCP, ale systému z něj vycházejícího v návaznosti na nezbytná hygienická opatření, která jsou závazná pro všechny stravovací provozy.