Proexportní politika Francie se zaměřením na Ubifrance - Blažková, Tereza; Müllerová, Františka, 1948-; Kovářová, Dominika, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato bakalářská práce popisuje aktuální podobu francouzské proexportní politiky a jejích institucí jako nástroje pro zmírnění současné nepříznivé ekonomické situace země. Úvodní kapitola mapuje aktuální problémy francouzské ekonomiky. Druhá kapitola stručně vymezuje vývoj francouzských proexportních strategií a následně se zaměřuje na její aktuální podobu. Třetí kapitola se zabývá institucemi, které tuto strategii podporují. Zde se zaměřuji především na analýzu agentury Ubifrance, která představuje nejdůležitější článek pro realizaci této strategie. Část závěrečná se zaměřuje na vysvětlení dlouhodobého problému snižující se hodnoty podílu francouzského vývozu na celkovém světovém vývozu, který je jedním z hlavních důvodů nynější stagnace francouzské ekonomiky. S pomocí informací získaných z rozhovorů s českými podnikateli vymezuji určitá doporučení pro francouzské exportéry, která by mohla tento negativní trend zmírnit jak na českém, tak světovém trhu.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses