Autobusová doprava v Londýně - Svojsík, Antonín; Mervart, Michal, 1977-; Jirsák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na autobusovou linkovou dopravu v Londýně. V teoretické části jsou vysvětleny nejdůležitější pojmy související s městskou hromadnou dopravou, jsou uvedeny různé typy linek podle jejich funkcí či nejvyužívanější preferenční opatření zvýhodňující vozidla městské hromadné dopravy. V rámci integrovaných dopravních systémů je pozornost věnována zejména tarifním a odbavovacím systémům. Cílem praktické části je komplexní zhodnocení městské autobusové dopravy v Londýně se zaměřením na její současný stav a analýzu realizovaných projektů a budoucího vývoje. Postupně je popsán systém řízení autobusové sítě, využívaná preferenční opatření či změny ve vozovém parku. Pozornost je soustředěna rovněž na tarifní systém a na popis a zhodnocení projektů, které souvisí s autobusovou dopravou. Prováděná opatření jsou posuzována na základě vývoje ukazatelů spolehlivosti dopravy.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses