Úloha zasílatelských firem v mezinárodním obchodě - Košvancová, Nikola; Sato, Alexej, 1952-; Božek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce představuje ucelený přehled o oboru zasílatelství, kterému je jinak zpravidla věnována menší pozornost široké i odborné veřejnosti. Nejprve jsou popsány služby poskytované zasílateli a důvody pro jejich využití. Následuje přehled legislativního rámce oboru jako takového. Poté jsou představeny dva hlavní profesní zasílatelské svazy (FIATA a SSL) a nastíněn možný přístup k členění a charakteristice zasílatelských firem. V druhé části práce jsou nabité teoretické vědomosti zapojeny do praxe ve společnosti DHL Global Forwarding, kdy je analyzován současný vývoj zasílatelského trhu v námořní dopravě a popsána organizace importních a exportních případů.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses