Vliv probíhající dluhové krize na integraci EU - Kyncl, Karel; Čajka, Radek, 1983-; Melcher, Ota; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce se zabývá dluhovou krizí v eurozóně. Cílem je charakterizovat vývoj Evropské unie od počátku dluhové krize až po současnost (duben 2013) a analyzovat, jaký vliv měla krize na její integraci. První kapitola stručně popisuje historii Evropské unie včetně zlomových událostí a krizí. Druhá kapitola se věnuje poslední krizi, která zasáhla země Evropské unie v roce 2008, jejímu průběhu a projevům s jejími ekonomickými a politickými důsledky pro další vývoj evropské integrace. Zabývá se příčinami krize, jejím vývojem v nejpostiženějších zemích Evropské unie a společnými záchrannými programy. V poslední kapitole je shrnut návrh Evropské komise na další integraci Evropské unie a možný budoucí vývoj evropského integračního procesu, který je založen na vlastním pohledu autora.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses