Rizika obchodu a podnikání v zemích Černé Afriky - Král, Zdeněk (2013)
Práce se zabývá analýzou současné ekonomické situace v zemích Černé (Subsaharské) Afriky a riziky, která jsou s podnikáním a obchodem v těchto zemích spojena. Jejím cílem je poskytnout nejen ucelený přehled rizik, jež mohou komplikovat vstup na trh a podnikatelskou činnost samotnou, ale také metody jejich minimalizace nebo překonání a konkrétní příklady.