Exportní financování se zajištěním EGAP - Svobodová, Eva (2013)
Práce se zabývá proexportní politikou a službami státu v oblasti proexportního financování a jeho pojištění, které nabízí českým vývozcům. V rámci proexportního financování jsou zde uvedeny dvě nejdůležitější státní instituce zabývající se touto činností -- Exportní a garanční pojišťovací společnost a Česká exportní banka. Dále je v práci popsán konkrétní případ proexportního financování týkající se výstavby továrny v Ruské federaci, na kterém působila česká stavební společnost PSJ jako generální dodavatel.