Problematika exportu českých firem do Ruské federace - Vodičková, Monika (2013)
Rusko je důležitým obchodním partnerem ČR a jeho význam dále roste. Má práce se soustředí na český export do RF. Práce je rozdělena na čtyři hlavní části. V první části charakterizuji Ruskou federaci z hlediska ekonomického vývoje a zároveň zde popisuji vzájemný obchod mezi ČR a RF. Dále se zaměřuji na aktivity státu týkající se podpory exportu. V třetí kapitole je v krátkosti charakterizováno podnikatelské prostředí Ruské federace a také jsou zde zmíněny možnosti vstupu na ruský trh. Tématem poslední kapitoly je průběh obchodní operace, kde je největší pozornost věnována celnímu řízení.