Analýza IDS Prahy a Bratislavy - Zika, Ondřej (2013)
Cílem této diplomové práce je analýza integrovaných dopravních systémů Prahy (Pražská integrovaná doprava) a Bratislavy (Bratislavská integrovaná doprava). Analýza identifikuje např. jednotlivé dopravní prostředky v těchto integrovaných dopravních systémech, přepravně-právní vztahy, praktické poznatky z cestování apod. V závěru práce jsou navržena doporučení za účelem zlepšení systému. Tato analýza ukázala, že vytvořit kvalitní integrovaný dopravní systém je poměrně obtížné.