Transatlantická ekonomická spolupráce - Bartáková, Tereza (2013)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na ekonomické vztahy mezi Spojenými státy americkými a Evropskou unií. Nejen na vztahy obchodní, ale i diplomatické. V práci je popsán vývoj ekonomických vztahů během minulého století, euroatlantický obchod se zbožím a službami a PZI. Cílem práce je nastínit budoucí vývoj vztahů a představit dohodu o volném obchodu, kterou obě strany připravují. Dalším cílem je ukázat klíčovou roli transatlantické oblasti pro celý svět a jeho globální problémy. V poslední řadě jsou v práci popsány největší obchodní spory mezi EU a USA.