Transatlantická ekonomická spolupráce - Bartáková, Tereza; Čajka, Radek, 1983-; Melcher, Ota; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na ekonomické vztahy mezi Spojenými státy americkými a Evropskou unií. Nejen na vztahy obchodní, ale i diplomatické. V práci je popsán vývoj ekonomických vztahů během minulého století, euroatlantický obchod se zbožím a službami a PZI. Cílem práce je nastínit budoucí vývoj vztahů a představit dohodu o volném obchodu, kterou obě strany připravují. Dalším cílem je ukázat klíčovou roli transatlantické oblasti pro celý svět a jeho globální problémy. V poslední řadě jsou v práci popsány největší obchodní spory mezi EU a USA.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses