Analýza stavu připravenosti ČR na přijetí jednotné evropské měny - Zusková, Michaela; Čajka, Radek, 1983-; Tlapa, Martin, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce "Analýza stavu připravenosti ČR na přijetí jednotné evropské měny" pojednává o problematice připravenosti České republiky na vstup do eurozóny. Záměrem autora je reflektovat tuto připravenost z různých úhlů pohledu, a proto je práce rozdělena do čtyř základních okruhů, které jsou postupně analyzovány. Po první kapitole, která se zabývá vývojem měnové unie a vznikem závazku ČR k přijetí eura, tak následují kapitoly týkající se připravenosti institucionální, ekonomické, legislativní a společenské. Práce mapuje nejen aktuální stav připravenosti, ale také její vývoj od vstupu ČR do EU. Rovněž jsou některé oblasti porovnávány s vybranými evropskými státy, přičemž se autor zaměřuje především na ty, které by měly do budoucna jednotnou evropskou měnu přijmout. Pro zpracování tématu jsou využity například analýzy České národní banky, vládní materiály, či materiály Evropské unie.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses