Analýza zahraničného obchodu ČR po vstupe do EÚ - Kocúreková, Juliána (2013)
Hlavným cieľom tejto bakalárskej práce je popísať vývoj zahraničného obchodu Českej republiky po vstupe do Európskej únie 2004-2011. Práca je rozdelená do štyroch kapitol. Prvá kapitola popisuje zahraničný obchod a jeho funkcie všeobecne. Druhá kapitola je zameraná na vývoj ZO ČR pred vstupom do EÚ. Tretia kapitola popisuje spoločnú obchodnú politiku s cieľom definovať jej vplyv na zahraničný obchod ČR. Posledná kapitola obsahuje analýzu dynamiky zahraničného obchodu Českej republiky a aj jeho komoditné a teritoriálne hľadisko.