Obchodní a kulturní specifika Španělska - Dobrová, Veronika; Müllerová, Františka, 1948-; Kopecký, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem mé bakalářské práce je charakterizovat obchodní a kulturní specifika Španělska a popsat souvislosti mezi nimi. První kapitola pojednává o základních charakteristikách země, podrobněji o demografii, historii, politice a ekonomice. Druhá kapitola se zabývá kulturou, popisuje tu španělskou na základě kulturních dimenzí holandského sociologa G. Hofstedeho a dále srovnává indexy dimenzí České republiky a Španělska. Další kapitola zkoumá španělskou obchodní etiketu a jednání, a věnuje se postavení ženy v podnikání. Poslední část práce analyzuje konkrétní případ obchodního jednání, a interpretuje výsledky dotazníkového výzkumu na téma obchodní kultura mezi španělskými občany.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses