Komparace vnímání biopotravin odlišnými generacemi - Říšská, Zuzana (2013)
Práce pojednává o biopotravinách a způsobech, jakými jsou vnímány s ohledem na věk spotřebitele. Teoretická část práce se dělí do tří kapitol - první z nich se věnuje ekologickému zemědělství, jeho vývoji v Evropě a v České republice i současné situaci. Stručně popisuje kontrolní systém a legislativu v ČR. Druhá kapitola pojednává o českém spotřebiteli biopotravin, třetí kapitola je věnována metodologii výzkumu. Čtvrtá kapitola analyzuje data získaná dotazníkovým šetřením a polostrukturovanými rozhovory. Cílem práce je zjistit, jak se liší vnímání biopotravin respondenty různých věkových kategorií.