Vliv ekonomické krize na exportní výkonnost v českém podniku - Pavlatová, Kateřina (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem ekonomické krize na exportní výkonnost a celkový chod společnosti Preciosy Ornely, a.s. v rámci Skupiny Preciosa. V první kapitole je nastíněn historický vývoj sklářství v Severních Čechách, který vedl k současné situaci. V druhé kapitole je charakterizována Preciosa Ornela, a.s., její zaměření a produktový záběr. Třetí kapitola je pro bakalářskou práci stěžejní. Pojednává o vlivu ekonomické krize v oblastech sociální a mzdové politiky, postavení společnosti na trhu, ekologické, energetické a kurzové politiky. Práce se zaměřuje na rozhodování společnosti v jednotlivých aspektech a její výhled do budoucna.