Vliv ekonomické krize na exportní výkonnost v českém podniku - Pavlatová, Kateřina; Čajka, Radek, 1983-; Tlapa, Martin, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem ekonomické krize na exportní výkonnost a celkový chod společnosti Preciosy Ornely, a.s. v rámci Skupiny Preciosa. V první kapitole je nastíněn historický vývoj sklářství v Severních Čechách, který vedl k současné situaci. V druhé kapitole je charakterizována Preciosa Ornela, a.s., její zaměření a produktový záběr. Třetí kapitola je pro bakalářskou práci stěžejní. Pojednává o vlivu ekonomické krize v oblastech sociální a mzdové politiky, postavení společnosti na trhu, ekologické, energetické a kurzové politiky. Práce se zaměřuje na rozhodování společnosti v jednotlivých aspektech a její výhled do budoucna.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses