Marketingový výzkum loajality zákazníků multikina Cinema City - Bartusiková, Kristina (2013)
Cílem práce je seznámit čtenáře s problematikou loajality zákazníků k provozovateli multikin Cinema City a pomocí kvantitativního výzkumu s prvky kvalitativního formou dotazování zjistit, jak moc jsou návštěvníci k této společnosti věrní. Práce je rozdělena do čtyř částí, z nichž první tři jsou spíše teoretické. V první kapitole se zabývám vysvětlením pojmu marketing, popíšu marketingovou koncepci, marketingovou segmentaci trhu a typologii zákazníků. Ve druhé části je vysvětleno, co se rozumí pod pojmem loajalita a proč je pro firmu tak důležité loajalitu zákazníků budovat. Třetí kapitola se týká marketingového výzkumu a jeho etapami. Závěr této kapitoly je věnován dotazníku. V poslední části práce je stručně zmíněna historie multikin až po současnost, představena společnost Cinema City a byl proveden vlastní výzkum pomocí dotazníkového šetření, kterého se účastnili návštěvníci multikina Cinema City.