Mezinárodní zasílatelství se zaměřením na leteckou nákladní dopravu - Blažek, Tomáš (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na komplexní problematiku letecké nákladní dopravy. V teoretické části je vysvětlena nejprve obecná charakteristika, stručně popsaná historie od počátků balónového létání až po současnost a následují poznatky ze specifikace letecké nákladní dopravy, popsání mechanismů logistických řetězců, systému hub and spoke, tvorba ceny, účel leteckého nákladního listu a seznámení s největšími společnostmi v odvětví, jejich sdružení v aliancích a výskyt největších nákladních letišť na světě. Praktické část je věnována představení speditérské firmy Czech Sky Cargo, s.r.o. a jejich nabízených služeb. Dále je na několika konkrétních vývozních a dovozních příkladech vysvětlena služba "door to door" s následným porovnáním letecké a námořní přepravy.