Postavení firmy McDonald's na trhu v USA - Holkupová, Jitka (2013)
Tato práce pojednává o firmě McDonald's a jejím aktuálním postavení na trhu v USA. První kapitola se zaměřuje na historii společnosti od úplných počátků až do současnosti. Objasňuje, co stálo za úspěchem McDonald's a v čem se nejvíce odlišoval od konkurenčních podniků. V druhé kapitole je charakterizována současná situace na trhu v USA, úloha franchisingu v odvětví rychlého občerstvení a porovnání McDonald's s hlavními konkurenty. Předmětem třetí kapitoly je provedení SWOT analýzy. Nejprve jsou uvedeny silné a slabé stránky firmy, poté potenciální příležitosti a hrozby.