Prekážky vzájomného obchodu medzi Čínou a USA - Gulišová, Lucia (2013)
Témou tejto bakalárskej práce a jej hlavným cieľom je analýza bariér vzájomného obchodu a obmedzení investičných príležitostí na jednotlivé trhy, vďaka ktorým prichádzajú Spojené štáty a Čína najčastejšie do konfliktov a ich ekonomické partnerstvo sa vyhrocuje. Vedľajším cieľom bakalárskej práce je preskúmanie, cez analýzu vybraných problémov a sporov v rámci obchodných vzťahov a vyjednávania, v akej sfére a akým "tónom" sa bude uberať spolupráca Číny a Spojených štátov do budúcna.