Demografické problémy Japonska a Ruska - Kovářová, Alena (2013)
Hlavním cílem této bakalářské práce je analýza současné demografické situace v Japonsku a Rusku. Blíže se práce zabývá zejména problematikou stárnutí populace, které je také rozebráno v teoretické části, stejně jako aktuální globální demografické trendy. Práce predikuje různé varianty demografického vývoje a v některých případě navrhuje možnosti řešení problémů.