Manažerská komunikace v podniku - Růžičková, Barbora; Průša, Přemysl, 1980-; Vidlař, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce se zabývá významem manažerské komunikace v podniku. Především jsou zdůrazněny různé formy komunikace v podnikatelském prostředí, efektivní strategie úspěšného dorozumívání v organizaci, taktika krizové komunikace, nejčastější bariéry, konflikty a jejich překonávání. Dále se práce zaměřuje na problémy a změny související se současným trendem globalizace, kterými jsou odlišnosti v dorozumívání v nadnárodních společnostech nebo vliv technologie. Způsob komunikace v praxi je demonstrován v analýze dotazníkového šetření mezi manažery firmy Lafarge Cement, a.s. Primární data byla získávána ze zodpovězených emailů, kterého se zúčastnilo 5 manažerů této firmy. Dle vyhodnocení odborných odpovědí lze říci, že teoretické poznatky z oblasti forem komunikace a efektivní strategické komunikace se často shodují s praxí. Zřejmé je, že komunikaci není radno podceňovat a v praxi je správné dorozumívání jeden z nejdůležitějších faktorů úspěšné společnosti. Manažeři výše zmíněné firmy popisují i krizovou komunikaci, kde vychází z postupů a doporučení psaných v odborné literatuře. Výsledný rozbor manažerských odpovědí jasně ukazuje, že ačkoli je v praxi na správnou komunikaci kladen velký důraz (školení, motivace, hodnocení), téměř nikdy nelze dosáhnout dokonalého dorozumívání napříč celou organizací a manažeři ve firmě musí neustále čelit bariérám a v této oblasti se vzdělávat.
Vedoucí práce: Přemysl Průša
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses