Konkurenceschopnost EU a východní rozšíření - Danihlík, Tomáš; Bič, Josef; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Primárním cílem mé práce je analýza implementace konkurenceschopnosti v EU. První kapitola je věnována charakterizování pojmu konkurenceschopnost a její měření. Obsahem druhé kapitoly je implementace Lisabonské strategie, její zhodnocení, dále popis nové strategie Evropa 2020, zhodnocení její dvouleté účinnosti a závěr kapitoly shrnuje příspěvek východního rozšíření ke konkurenceschopnosti EU a jeho budoucí potenciál. Třetí kapitola se zaměřuje na analýzu česko-německých hospodářských vztahů na pozadí vývoje konkurenceschopnosti.
Vedoucí práce: Josef Bič
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses