Zásadní problémy ekonomiky Velké Británie v letech 2008 až 2012 a snahy o jejich řešení. - Švecová, Ivana; Karpová, Eva; Kačírková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce se zabývá vývojem ekonomiky Velké Británie v letech 2008-2012 , hospodářskými problémy, které ji v současné době sužují a možnostmi jejich řešení. Hlavní důraz klade především na analýzu makroekonomických ukazatelů. První kapitola stručně charakterizuje ekonomiku Velké Británie od 90. let do roku 2007. Další část se již zabývá obdobím mezi roky 2008-2012, kde pomocí analýzy jednotlivých makroekonomických indikátorů vymezuje zásadní problémy ekonomiky Velké Británie a návrhy jejich možného řešení. Poslední kapitola srovnává ekonomiku Velké Británie s ekonomikami ostatních členských států EU a dále nastiňuje její budoucí vývoj.
Vedoucí práce: Eva Karpová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses