Vývoj ekonomiky Norska v období hospodářské krize v letech 2007 až 2012 - Blumtritt, Jakub; Karpová, Eva; Řehořová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem bakalářské práce je zanalyzovat vývoj norské ekonomiky v době hospodářské krize po roce 2008 a zhodnotit její dopad na ekonomiku Norska. První kapitola je zaměřena na základní geografickou a politickou charakteristiku Norska, historický vývoj země od poloviny 20. století a vývoj norské ekonomiky do roku 2007. Druhá kapitola poskytuje analýzu jednotlivých makroekonomických indikátorů (růst HDP, míra inflace, míra nezaměstnanosti, platební bilance, veřejný dluh) v letech 2007-2012. Poslední kapitola obsahuje shrnutí hlavních dopadů krize na norskou ekonomiku, predikci hospodářského dění v Norsku do roku 2016 a přehled vývoje vztahu mezi Norskem a EU.
Vedoucí práce: Eva Karpová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses