Nanotechnológia a jej význam v českej ekonomike - Škrabáková, Romana (2013)
Pre malú otvorenú ekonomiku akou je Česká republika sú dôležité inovácie, podnikanie s vysokou pridanou hodnotou a export. Hlavným cieľom tejto bakalárskej práce je poskytnúť ucelený prehľad o celkovej vyspelosti a perspektivách nanotechnológií a ich dopadu na ekonomiku, nielen vo svete ale hlavne v Českej republike. V práci je najprv teoreticky popísaná nanotechnológia, jej história a využitie. Druhá časť je zameraná na význam nanotechnológie pre svetovú ekonomiku. Na nanotechnológie v Českej republike sa sústreďuje tretia kapitola, ktorá hodnotí financovanie, výskum a vývoj nanotechnológií , dopad na českú ekonomiku a porovnáva pozíciu Českej republiky s inými krajinami. Posledná časť je venovaná budúcnosti nanotechnológií a dopadu ich pokroku na ekonomiku a investície.