Nanotechnológia a jej význam v českej ekonomike - Škrabáková, Romana; Vlčková, Jana; Jusko, Ján; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Pre malú otvorenú ekonomiku akou je Česká republika sú dôležité inovácie, podnikanie s vysokou pridanou hodnotou a export. Hlavným cieľom tejto bakalárskej práce je poskytnúť ucelený prehľad o celkovej vyspelosti a perspektivách nanotechnológií a ich dopadu na ekonomiku, nielen vo svete ale hlavne v Českej republike. V práci je najprv teoreticky popísaná nanotechnológia, jej história a využitie. Druhá časť je zameraná na význam nanotechnológie pre svetovú ekonomiku. Na nanotechnológie v Českej republike sa sústreďuje tretia kapitola, ktorá hodnotí financovanie, výskum a vývoj nanotechnológií , dopad na českú ekonomiku a porovnáva pozíciu Českej republiky s inými krajinami. Posledná časť je venovaná budúcnosti nanotechnológií a dopadu ich pokroku na ekonomiku a investície.
Vedoucí práce: Jana Vlčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses