Společná obchodní politika Evropské unie a její vztah k Rusku - Zavadilová, Michaela; Bič, Josef; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice společné obchodní politiky Evropské unie a obchodním vztahům Evropské unie a Ruska. Práce popisuje zásady, principy a smysl společné obchodní politiky. Cílem je pomocí komparativního výzkumu odpovědět na výzkumné otázky, jak se liší stanovené cíle Evropské unie v oblasti obchodní politiky (plán) od skutečně naplněných (realita) a jaké kroky již byly k dosažení cílů podniknuty. Čerpáno je z koncepčního materiálu Global Europe-competing in the world, veřejného dění a z vyjádření odborníků k danému tématu. Stěžejní část práce analyzuje vzájemné obchodní vztahy s Ruskem, jako jedním z nejdůležitějších obchodních partnerů a aktérem světové ekonomiky, s cílem vyšetřit jejich obchodní zájmy, spory a pozice.
Vedoucí práce: Josef Bič
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses