Energetická politika EU a vztah k Rusku - Jáchymovský, Oliver; Bič, Josef; Machytka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá energetickou politikou Evropské unie a jejím vztahem k Ruské federaci. Jejím hlavním cílem je zkoumání, zda je EU schopna jednotného přístupu při tvorbě vnější energetické politiky, především pak směrem k Ruské federaci. První kapitola se zaměřuje na současnou energetickou politiku EU, na realizaci její vnější energetické politiky a na její cíle do budoucna. Ve druhé kapitole se popisuje energetická závislost EU na Ruské federaci, jak teritoriálně, tak podle jednotlivých členských států. Dále se také zabývá právním rámcem vztahů EU a Ruské federace, problémy v těchto vztazích a také popisuje možnosti snížení energetické závislosti EU na Ruské federaci. V poslední kapitole jsou popsány současné projekty vedoucí ke snížení energetické závislosti EU na Ruské federaci a tato kapitola také řeší schopnost realizace těchto projektů.
Vedoucí práce: Josef Bič
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses