Finanční krize v USA a její důsledky - Křesinová, Dominika; Žamberský, Pavel; Bartušková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Předmětem bakalářské práce "Finanční krize v USA a její důsledky" je analýza příčin a souvislostí, které vedly ke vzniku hypoteční krize v USA, která se později stala světovou finanční krizí. Hlavní náplní práce je zaměřit se na jednotlivé příčiny a následné dopady této krize, které ovlivnily chod americké ekonomiky a ke kterým do značné míry přispěla politika americké centrální banky. Toto téma jsem si vybrala především proto, že v současné době je stále aktuální a mnohé státy se ještě dnes s touto krizí potýkají. Úvodní teoretická část práce se zaměřuje na popis finanční krize z obecného hlediska. Dalším bodem je shrnutí faktů o významné krizi z minulých let, která se určitým způsobem podobá krizi současné -- Velká deprese. Hlavní část práce se zabývá jednotlivými příčinami a reakcí na ně, postupným průběhem krize, řešením a dopady této krize na USA. Hlavní otázkou bude, zda finanční krize, která v roce 2007 v USA začala, už skončila nebo nadále přetrvává a také to, zda se díky této krizi neschyluje v USA k dalšímu prasknutí nafouklé bubliny a následnému vyvolání nové krize, která by byla reakcí na řešení krize současné.
Vedoucí práce: Pavel Žamberský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses