NAFTA a MERCOSUR komparace regionálních integrací v Americe - Koubová, Monika; Hnát, Pavel, 1981-; Vrňáková, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce se věnuje americkým integračním uskupením NAFTA a Mercosur. Cílem je porovnat intenzitu obchodních a investičních vztahů členských států obou organizací a odhadnout jejich možný vývoj v budoucnosti. V první části jsou popsány motivy vedoucí k založení integrací a jsou představeny členské státy. Důraz je kladen na liberalizační mechanismy, jejichž vliv na obchod je zhodnocen v analýze obchodních a investičních vztahů obou uskupení. Na závěr je nastíněna možnost dalšího rozšiřování organizací a otázka celokontinentální integrace.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses