Význam cestovního ruchu pro ekonomiku Číny a Indie - Smrčka, Pavel (2013)
Cílem práce je analyzovat cestovní ruch Číny a Indie. Práce je rozdělena na pět kapitol a několik podkapitol. V první kapitole jsou zkoumány přírodní podmínky obou zemí, jejich socio-ekonomická charakteristika a kulturně-historické podmínky. Druhá kapitola je již zaměřena na cestovní ruch a jeho současné postavení ve světové ekonomice. Následují kapitoly rozdělené na příjezdový, výjezdový a domácí turismus v obou vybraných zemích. Tato část se mimo jiné zabývá vlivem cestovního ruchu na zaměstnanost nebo výši HDP. V poslední části je nastínen budoucí vývoj cestovního ruchu v těchto zemích.