Význam cestovního ruchu pro ekonomiku Číny a Indie - Smrčka, Pavel; Kašpar, Václav; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem práce je analyzovat cestovní ruch Číny a Indie. Práce je rozdělena na pět kapitol a několik podkapitol. V první kapitole jsou zkoumány přírodní podmínky obou zemí, jejich socio-ekonomická charakteristika a kulturně-historické podmínky. Druhá kapitola je již zaměřena na cestovní ruch a jeho současné postavení ve světové ekonomice. Následují kapitoly rozdělené na příjezdový, výjezdový a domácí turismus v obou vybraných zemích. Tato část se mimo jiné zabývá vlivem cestovního ruchu na zaměstnanost nebo výši HDP. V poslední části je nastínen budoucí vývoj cestovního ruchu v těchto zemích.
Vedoucí práce: Václav Kašpar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses