Nový regionalizmus vo vonkajších vzťahov EÚ EÚ a vyspelé krajiny - Bečker, Matej (2013)
Práca sa týka vonkajších vzťahov Európskej únie a vyspelých svetových ekonomík.V prvej kapitole je riešená teritoriálna štruktúra obchodu európskej integrácie a otázka jej postavenia v rámci globálnej konkurencieschopnosti. Hlavnou témou druhej časti sú vzajomne dohody EÚ a Spojených štátov, Japonska a štátov EFTA. Nakoniec je riešená otázka vzájomnej spolupráce a zlepšenia konkurencieschopnosti EÚ.