Vývoj a postavenie Dánska v EÚ - Killingerová, Michaela; Formanová, Věra, 1985-; Kačírková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Európska integrácia je veľmi špecifický proces, najmä čo sa týka jej komplexnosti. Nie všetky krajiny, ktoré Európska Únia zoskupuje však majú záujem sa plne podieľať na integračných snahách celku. Práve takýmto prístupom je charakteristické Dánske kráľovstvo. Cieľom tejto práce je objasnenie postavenia Dánska a špecifickosť jeho vzťahu k Európskej Únii. Hlavnou problematikou práce sú vyjednané opt-outs, ich vplyv na mieru integrácie a možnosti rozhodovania v rámci zoskupenia a čo by prinieslo ich zrušenie. V prvej časti práce sú zdôraznené charakteristické znaky krajiny. Druhá kapitola obsahuje historický exkurz vývoja Dánska v procese integrácie. Tretia časť práce sa venuje vyjednaným výnimkám, analýze ich vplyvu, či už pozitívneho alebo negatívneho. A posledná časť práce je zameraná na zhodnotenie Dánskeho predsedníctva v rámci Únie.
Vedoucí práce: Věra Tunkrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses