Komparace současného vývoje hlavních makroekonomických ukazatelů největších světových ekonomik se zaměřením na ekonomiku EU - Hudečková, Veronika; Neumann, Pavel, 1956-; Vrňáková, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práce se zabývá současným ekonomickým vývojem Evropské unie, která v současnosti čelí největší krizi od svého vzniku. Její vývoj je zkoumán v období mezi lety 2003 -- 2012 a je komparován s vývojem v USA a Japonsku. Hospodářská situace je ve všech třech sledovaných ekonomikách analyzována pomocí vybraných makroekonomických ukazatelů, z nichž největší důraz je kladen na vývoj HDP, míru nezaměstnanosti a inflaci. Práce ukazuje, jak se jednotlivé země vypořádaly s hospodářským propadem, který byl následkem krize, jež zasáhla všechny sledované ekonomiky mezi lety 2007 -- 2009 a jaké je postavení jednotlivých zemí nyní. Je zde zachycen trend hospodářského vývoje v jednotlivých ekonomikách ve sledovaném období a závěrečná část predikuje budoucí vývoj.
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses