Krátkodobé financování mezinárodního obchodu - Beránková, Kateřina (2012)
Práce se zabývá krátkodobým financováním mezinárodního obchodu. Zaměřuje se především na financování mezinárodních obchodních aktivit formou krátkodobých obchodních úvěrů, bankovních úvěrů a faktoringu. Uvádí možnosti řízení úvěrové rizika na úrovni firemního kredit managementu vývozce a analyzuje dopady finanční krize na dostupnost financování, vývoj platební morálky odběratelů a změny v komerčním úvěrovém pojištění.