Komunikační strategie Jaderné elektrárny Temelín - Nekovářová, Lenka (2012)
Práce se zabývá komunikací Jaderné elektrárny Temelín. Jaderná energetika je v České republice citlivým a vzhledem k plánované dostavbě JE Temelín hojně diskutovaným tématem, jelikož se dotýká mnoha zainteresovaných subjektů a čelí zvýšenému zájmu veřejnosti a médií. Cílem práce je navrhnout komunikační strategii JE Temelín zaměřenou na veřejnost. V návrhu samotné strategie je vycházeno ze závěrů SWOT analýzy zaměřené na komunikaci JE Temelín, analýzy vybraných online nástrojů komunikace elektrárny a kvantitativního dotazníkového šetření, za pomoci kterého je zjištěn vztah veřejnosti k elektrárně Temelín a obecně k tématu jaderné energetiky. Strategie také využívá poznatků mediální analýzy společnosti ČEZ a sociologického průzkumu mezi obyvateli obcí v okolí Temelína, který vypracovala agentura STEM/MARK.