Využití metody barvově slovních asociací v marketingu - Popelka, Milan (2012)
Diplomová práce si klade za cíl ukázat možnosti využití metody barvově slovních asociací v marketingu. Pro tento účel se první kapitola zabývá psychologií spotřebitele. V druhé kapitole následuje základní přehled marketingových nástrojů. Třetí kapitola mapuje standardní metody marketingového výzkumu doplněné o oblast neuromarketingu. Metoda barvově slovních asociací je podrobně charakterizována v kapitole čtvrté, kde jsou vydefinovány obecné směry jejího možného využití. Příklady využití metody barvově slovních asociací v marketingových výzkumech jsou uvedeny v kapitole páté. Pomocí realizovaných výzkumů společností Zaměstnanci.com s.r.o. jsou představeny prakticky využitelné výstupy pro potřeby marketérů.