Inovační politika Německa a její vliv na vývoj obchodní bilance - Tichý, Ondřej (2012)
Tato diplomová práce pojednává o inovační politice Spolkové republiky Německo, jejím vývoji a charakteristice. Čtenáři nabízí stručný popis role státu v inovační politice a orgánů činných v oblasti inovací. Zabývá se technologickou specializací v německém inovačním systému a následně postavením německého výzkumného a inovačního systému v mezinárodním srovnání. V závěrečné části tato práce nabízí analýzu vlivu inovační politiky na vývoj obchodní bilance státu.