Inovační politika Německa a její vliv na vývoj obchodní bilance - Tichý, Ondřej; Gullová, Soňa, 1954-; Klosová, Anna, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato diplomová práce pojednává o inovační politice Spolkové republiky Německo, jejím vývoji a charakteristice. Čtenáři nabízí stručný popis role státu v inovační politice a orgánů činných v oblasti inovací. Zabývá se technologickou specializací v německém inovačním systému a následně postavením německého výzkumného a inovačního systému v mezinárodním srovnání. V závěrečné části tato práce nabízí analýzu vlivu inovační politiky na vývoj obchodní bilance státu.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses