Účetnictví podniku zabývajícího se kamionovou dopravou - Fockeová, Eva (2011)
V mé práci se zaměřuji na účetnictví podniků, které se zabývají kamionovou dopravou. Cílem mé práce je zachytit a popsat účetní postupy v této oblasti podnikání. V první části jsou popsány obecné právní a ekonomické podmínky, aby společnost mohla podnikat v této oblasti. Hlavní část je věnována samotným postupům účtování převážně ilustrovaných na konkrétních příkladech konkrétních firem a dále postupům pro řádné sestavení účetní závěrky. Na závěr je provedena finanční analýza přiložených výkazů.