Analýza vývoje indonéské ekonomiky a její vztahy s Evropskou unií - Vančura, Ondřej (2012)
Práce se zabývá rozborem indonéské ekonomiky a následně bilaterálními vztahy mezi Evropskou unií a Indonésií. Nejprve analyzuje demografickou a ekonomickou situaci Indonésie a po té se zaměřuje na ekonomický vývoj doplněný o analýzu současného indonéského hospodářství. V další kapitole je zkoumána mezinárodní politika Indonésie s hlubším pohledem na ASEAN jako nejdůležitější mezinárodní organizaci pro země jihovýchodní Asie. V poslední části se práce zaměřuje na bilaterální vztahy mezi EU a Indonésií a snaží se hledat perspektivy další spolupráce vedoucí k prohloubení indonéského exportu do EU.