Podnikové kombinace pod společnou kontrolou a možnosti jejich účetního řešení - Schrecková, Adéla (2012)
Tato práce se zaměřuje na problematiku podnikových kombinací pod společnou kontrolou. V první části jsou obecně charakterizovány podnikové kombinace a popsány obecné účetní metody, pomocí nichž je lze řešit. Druhá část je soustředěna na vymezení společné kontroly a specifik podnikových kombinací pod společnou kontrolou. Poslední část rozvádí předchozí kapitoly a diskutuje všechny tři účetní metody a jejich možné/nemožné použití v konkrétních situacích.