Uplatnění logistiky v mezinárodním obchodě - Kosek, Martin (2012)
Cílem této diplomové práce je analýza moderních trendů v logistice a jejich implikace s mezinárodním obchodem. Dále rozebrat současné a budoucí změny v mezinárodním obchodě na základě ekonomických výhledů jednotlivých regionů a jejich uskupení. Velký důraz je zde, vzhledem ke své důležitosti v mezinárodním obchodě, kladen na poskytovatele logistických služeb. Zjištěné teoretické skutečnosti jsou poté srovnány s fungováním se skutečnou společností obchodující po celem světě.