Americká firemná kultúra - Sinajová, Zuzana; Müllerová, Františka, 1948-; Hinčica, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cieľom tejto diplomovej práce je charakteristika firemnej kultúry Spojených štátov amerických, a to jednak z teoretického, ako aj praktického pohľadu, s prihliadnutím na konkrétne spoločnosti. Celá práca je rozdelená do piatich kapitol. Prvá kapitola je výlučne teoretická a jej účelom je oboznámenie čitateľa s najzákladnejšími pojmami súvisiacimi s danou tematikou (t.j. kultúra, národná kultúra, firemná kultúra a pod.). Konkrétnymi typológiami a teóriami národnej i firemnej kultúry sa ďalej zaoberá druhá kapitola. V tretej nadväzujúcej kapitole je rozoberaný jednak vzťah medzi národnou a firemnou kultúrou, ako aj porovnanie českej a americkej kultúry. V tejto časti sú využité aj Hofstedeho a Trompenaarsove dimenzie, ktoré pomáhajú poukázať na odlišnosti , ale i spoločné črty oboch národov. Štvrtá kapitola je venovaná samotnej americkej firemnej kultúre, so zameraním sa jej spojitosť s firemnou identitou, význam etického kódexu a popis pracovného prostredia a celého pracovného procesu. V záverečnej piatej kapitole dostáva priestor analýza informácií získaných z rozhovorov so zamestnancami štyroch amerických spoločností a agentúry FBI.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses