Právní ochrana spotřebitele se zaměřením na reklamu a regulaci užívání alkoholických nápojů - Pekárek, Kamil (2012)
V této práci se zabývám vývojem právních i mimoprávních úprav, které regulují dostupnost alkoholických nápojů a zakazují řízení pod vlivem alkoholu. Práce rozebírá "Metanolovou aféru" z roku 2012 v České republice a srovnává s prohibicemi v jiných státech. Zabývám se také vývojem právní i mimoprávní regulace reklamy. Analyzuji některá rozhodnutí soudu a mimoprávních subjektů ve věci sporné reklamy na alkohol. Cílem této práce je pomocí metody komparace a analýzy najít pozitivní i negativní stránky právních i mimoprávních regulací v jednotlivých státech a navrhnout nová řešení problémů současné společnosti spojených s alkoholem.